CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, November 13, 2010

today is sunday..~~

suit the title..today is SuNDaY..
title nie xader kait mengait langsung dgn aper yg ak bakal tulis kat wall blog tercinterr nie..
hmm..tadi..mase ak bukak2 facebook..
aku pegi la klik kat satu link nie kan..

terus la aku connected to this blog...
(actually aku nak wat link ke blog tu..tp x berjaye..da x jumpe blognyer..hee)
MySpace
dalam blog tu tulis kan..
kiter boleh jadi tunang orang tanpa kiter sedar..ha!
pe agaknyer korg rase????
time aku bacer tu ak x braper tekejut sangat la..sebab..
aku da pernah dengaq bende tu..
tapi untuk tambah keyakinan aku..
ak bace la post yang ade kat bog tu..
ader tulis..
seandainyer seorang perempuan da bersetuju apabila ade lelaki yg cakap nk kawin dengan dye..
make jadi la dye tunang lelaki itu..
even parents semuer x pnh tahu pon..

contoh la kan..
laki: i nak kawen dengan u lah..u nak x?
pompuan: i redha/ok je..i tunggu u/ atau aper2 yang dikatakn oleyh perempuan tu yang menunjukkan yg dye bersetuju dengan kater2 lelaki tadi..
maka..dya adalah tunang lelaki tadi..
huh..keputusan yang besar tu..macam mane ni..dah jadi tunang orang rupenyer..
n dalam Islam..dah jadi tunang orang tu maksudnyer kan..
da jadi HARAM hukumnya untuk perempuan tu trime pinangan lelaki lain tu..
ha..macam maner tu kirenyer..
pikir2 kan la ye korang2 sumer..
MySpace
n ader lagi satu crita ni ak bace tadi.
sdeih sangat..
dan aku menitiskan air mate la untuk criter ni..
(p/s: ak nie ciwekk orangnyerr..)
MySpace
ceriter ni..
menceritakan tntg seorang laki yang menipu awek dye..eh2..tunagn kot..hehe
n last2 gurl tu mati accident...sdeyh..kesian perempuan tu..
dye meletakkan seratus peratus kesetiaan terhadap lelaki tu..
tp..lastly..tu yang dye dapat..huhuhu..
lepas bacer criter nie..ak rase pompuan mane pon automatically akan kurang sedikit kepercayaan terhadap lelaki2..
n kepader lelaki2 yang ader bacer..korang jangan la mainkan hati n perasaan orang..xbaik taw..


 n memandangkan ak x dapat criterkan sepenuhnyer crite ni kat korang..ak bagi link dye..
bace2..jgn  bace.

rasenyer sampai sini je ak nak mengarut kat bnde alah nie..haha
enjoy reading the story ya~~
till then..

2 comments:

swOrd said...

heh? tunangan org...so?
hahahhahaha...

Kina said...

maisara syg .blog aku ke ? haha :)