CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, January 13, 2012

penat sangat

title: selalu macam ni = penat+letih sangat

life memang macam ni.
n time ni time datang bende yang tak kene tu.
saye penat la..
penat dan letih la bie bende macam ni jadi.

kalau boleh saye tak nak langsung bende macam ni jadi.

saye tak nak la hidup saye suram macam ni.
saye tak nak semyum saye hanya pura- pura.
saye nak senyum saye ikhlas.
saye nak saye gembire dengan yang lain.
saye tak nak pasal dia saye jadi macam ni.
bosan la. penat la. letih la.

perlu ke selalu macam ni?
perlu ke saye ubah diri sendiri?
perlu ke saye tak jadi diri saye sendiri?
perlu ke kite ubah diri kite untuk orang lain?

memang orang cakap, kite tak kan dapat puaskan hati semue orang kan..
memang orang cakap, jadi diri sendiri. be yourself. jangan hipokrit.
memang orang cakap, jage hati orang lain, jangan asyik fikir diri sendiri je.

macam mana sekarang?
perlu ke kite asyik jage hati orang?
sedangkan kite rase lain?
kite nak yang lain, tapi..
sebab orang lain,
kite ubah diri kite.
perluke????

nasihat saye untuk kamu: hargaila sementare dia masih ada dengan kita. jangan bila dah hilang nanti nak merangkak mencari sampai menangis. jangan masa tu baru nak sedar kamu perlu dia. dan bila bende tu jadi, dia dah tawar hati.

1 comment:

Raihana Nazri said...

we change for goodness
not for people..

dan penat itu
sebenarnya nikmat
sebab kita akan sentiasa memikirkan kehidupan abadi - akhirat.

:)